隻linksys e4200 真係用到我一肚火 燥爆

我間屋500尺左右 隻e4200係我房 甘係我房用當然無問題 但一到左廁所(大約距離4-5米) or 我媽間房(8米左右)已經接近0訊號 甘我媽又鍾意玩fb打麻雀 玩yahoo game 成Q日斷線 甘好啦我加個RE1000 比佢 情況無變一樣成Q日斷.... 甘我哂6舊水黎做咩呢 LINKSYS 我BLACKLIST 您永世唔錄用 真係未用過甘弱WIFI GE ROUTOR

隻RE1000 係距離我隻ROUTOR 3米已經信號變左黃色啦 我真係灰到爆哂廠 有冇師兄 可以教我應該點做定係我就甘買隻信號超強GE WIFI ROUTOR 駁落隻E4200到?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

内置式天線Router信號係弱d, 死症黎
你要接收距離遠, 穿透力強
你都係快快賣, 然後換有3支實體天線router e.g. Asus N66U

強國同台灣野好過佢,
先前都有諗呢隻,
諗住名牌同穩定,
最後都用強國果隻!

我間屋500尺左右 隻e4200係我房 甘係我房用當然無問題 但一到左廁所(大約距離4-5米) or 我媽間房(8米左右) ...
kame 發表於 2012-4-5 07:13

會唔會安裝位置問題, 如果你唔介意裝係天花, 會收得好好多
如果你只係把Router 放在一部裝在電腦櫃的電腦上方, 咩Router 都會收得差...

N56...wall penetration is good...I can receive my wi-fi signal good anywhere (even in toilet with solid wall) - house size is about 680sq ft.

even....no external antenna for n56

or...try to put in the middle of the house..

我用緊TP-LINK cheap 野 ...WR741N
ok wor

normally, external antennas will be better....

回復 1# kame

buy one tplink travel router as AP(wifi access point) for solution your wifi not enough coverage  problems.

1.linksyse keep dhcp enable. off linksys router all wifi function.
2.using cat5e plug the tplink TL-WR800N (150M wifi performance). to you linksys router, let it connecting done.
3. the tplink will act a wifi router. all ip get from linksys. and you have strong wifi connection.

回復 9# baby16

我都有考慮過甘做