求推介抵用SSL VPN Router

各位師兄,
小弟欲入一部有SSL VPN既Router,以便長期在6工作既自己可以vpn返香港上fb,Youtube etc.
寬頻:BB100
Wifi: 可有可無

求抵用router推介

Thank you

回復 33# abc10845

i have  fortigate 100   do you need ???

因為"SSL VPN"算係商用野...冇平野玩到...
minki 發表於 2012-4-12 00:12

sosad,所以末睇緊果隻華為好唔好

就係太貴啦,自己拎來試下野唔想用到咁貴
abc10845 發表於 2012-4-12 00:09

因為"SSL VPN"算係商用野...冇平野玩到...

買SONICWALL啦~
連埋IPS服務一年份
應該5K有找
minki 發表於 2012-4-12 00:06

就係太貴啦,自己拎來試下野唔想用到咁貴

師兄呢隻好似可以  HuaweiSymantec usg2100-F  但都係大陸野 ,有d保留
abc10845 發表於 2012-4-12 00:01

買SONICWALL啦~
連埋IPS服務一年份
應該5K有找

回復 29# abc10845

好都係5好la,仲有好好多人report話呢部野行5盡1000,又要cisco又要1000 o既話買4965 la

呢種冇3K都唔好想咁多
minki 發表於 2012-4-11 23:59

師兄呢隻好似可以  HuaweiSymantec usg2100-F  但都係大陸野 ,有d保留

cisco係特登整比中國電信架,有blackhole比佢入,好危險架
kelvinwong0429 發表於 2012-4-11 23:54

所以諗諗下都係博唔過

因為睇佢說明書話整 SSL VPN 要下載同安装OpenVPN 客户端 ,但SSL VPN 唔係可以唔使下載任何野只要有Browser就得咩.
abc10845 發表於 2012-4-11 23:45

呢種冇3K都唔好想咁多