[操作疑難] [Pls Help] 刷咗DD-WRT , Ping唔到+Remote唔到LAN d PC

我隻Router 啱啱Flash咗DD-WRT,DHCP/上網駁出街都無問題~~
不過我發現我Remote唔到自己LAN 入面d PC~~(我又Ping唔到~~~)
但係我喺DHCP果個Table見到晒d 機。

以前用官方ROM,可以互相Share File/ Remote Desktop,點解而家Flash左DD-WRT,反而唔得既?
可唔可以有師兄教教我 ><
Thanks

ddwrt系需要進一步設定。。詳情可以問下呢度的會員。同埋好多時唔同VERSION的設定有出入。。

ddwrt系需要進一步設定。。詳情可以問下呢度的會員。同埋好多時唔同VERSION的設定有出入。。 ...
Alvin_Man 發表於 2012-5-15 23:16

可唔可以大約教下我係邊個位置?或者做邊個Setting就可以work得番?
因為我試過係Advanced Routing改都唔得~~

[我用果個version係v24,router係buffalo whr g300n v2]

Thanks

ddwrt系需要進一步設定。。詳情可以問下呢度的會員。同埋好多時唔同VERSION的設定有出入。。 ...

可唔可以大約教下我係邊個位置?或者做邊個Setting就可以work得番?

[我用果個version係v24,router係buffalo whr g300n v2]

Thanks

Thanks

Thanks

你唔好洗板啦。。。我唔系好常用remote 同ping功能。。你問下chow姐看下點啦。。再唔系比D心機去DDWRT度讀文章啦。。

你唔好洗板啦。。。我唔系好常用remote 同ping功能。。你問下chow姐看下點啦。。再唔系比D心機去DDWRT度讀 ...
Alvin_Man 發表於 2012-5-15 23:24

Sorry,我唔係洗版,我禁錯制 ><
我都搵緊HKEPC Forum點樣delete番自己d post...Sor