Asus RT-N66U Frimware 3.0.0.3.144 出左拉~~!!

ASUS RT-N66U B1 韌體版本 3.0.0.3.144
修正:
1. 使用者設定頁面相關問題
2. 網路地圖不能顯示USB設備名稱
3. 有線連線設備的QoS控制功能
4. VPN伺服器的帳密使用特殊字元議題
5. 下載大師在AP模式下的安裝議題
6. PPPoE相容性議題
7. L2TP相容性議題
8. Sonos音樂系統和網路地圖相容性議題

修改:
1. 無線網路開啟關閉設定頁面啟動跨夜設定
2. 調整WDS連線規則
3. 啟動支援Beceem的Wimax晶片規格
4. QIS中更改預設無線網路安全為WPA-AES
5. 新增西班牙語系
6. VPN伺服器設定頁面

http://support.asus.com/download ... p=11&m=RT-N66U+(VER.B1)&hashedid=PZkFHlMrGWzVROxT

正,即刻update先,華仔對新野真係落力
N66U幾乎個個月都有新firmware
當然你都可以話因爲本身唔夠穩定先成日要出新firmware fix
不過有得update點都好過冇
上一版firmware有時會死wifi,希望新版唔會有問題
另外port forwarding會跌速嘅問題好似完全冇理到

正,即刻update先,華仔對新野真係落力
N66U幾乎個個月都有新firmware
當然你都可以話因爲本身唔夠穩定先成 ...
~Mac迷~ 發表於 2012-6-19 00:27

CHING....有無UPDATE到呀?? 情況如何??

N16都出左144,用緊108有無須要UP呢

CHING....有無UPDATE到呀?? 情況如何??
hin0516 發表於 2012-6-19 03:09

未得閒up住,因爲bt緊大量愛情動作片,部router idle唔到
不過似乎ASUS VIP個論壇上面好多人X晒鬼
話華碩完全無視得32KB NVRAM同Port Forwarding跌速問題
除此之外應該冇咩大礙

Thx Ching information.

請問 n66 個 VPN 會唔會比 buffalo 果個好用?
現在用緊
WZR-HP-G300NH
想換,因為水牛經常跌速,
華石會好啲嗎?

.144 FW 條 link 唔 work, 官網又搵唔番, 係咪有重大缺陷呢

更新: win7-64bit 底下係無 144 version, 要選番 32bit

回復 5# ~Mac迷~

有冇邊個Firmware  Port Forward 冇跌速問題 ? 定個個都有問題 ?
因為考慮上BB500 或者 BB 1000, 想知有冇方法可以食到 ??

唔該晒 ~~!!

回復  ~Mac迷~

有冇邊個Firmware  Port Forward 冇跌速問題 ? 定個個都有問題 ?
因為考慮上BB500 或者 B ...
takwahb 發表於 2012-6-19 19:44

個個firmware都有問題,華碩暫時未fix到呢個問題
同埋佢明明一共有128K NVRAM,但得32K可以用
呢2個大問題喺ASUS VIP個討論區日日俾人X
如果你要用到500M或者1000M嘅,唔用port forwarding應該已經得