睇完今期醫鬆個測試,好震驚

我自己一直比時媽通合約箍住,一路用覺得佢根本係慢而唔係快,至於覆蓋率我真係唔知高定低,未比較過其他台。

今日睇完個 "科知" 測試,衫、電型同時媽通都好勁,唯獨兔仔廢爆……天呀,我12月約滿就想轉佢,個測試「試」到佢咁一文不值,係咪咁玩野?查實我係想問:

1. 乜電型真係咁型,快到咁緊要?佢如果跌落 3G 會否好 pk (相對時媽通同兔仔)?
2. 大家覺得兔仔既 3G 速度 o 唔 ok?覆蓋率方面,係咪各海底隧道,包括紅隧,全部都係盲點?如果係,我諗我不能考慮……
3. 如果拼覆蓋率(4G+3G),其實邊個台表現突出?一路冇留意電型,所以唔知佢掂唔掂

希望各位可以解小弟之惑,12月約滿,然後一鋪又24個月,真係迷茫……

(我記錯左!以上「兔仔」實為123!Sorry 各位 )

信自己,信朋友報告,都唔信雜誌既測試,說完

醫鬆測試廣告 講咩?

可唔可以貼D圖睇下

1. PCCW/3既4G係好快, 但係PCCW跌落3G真係唔多掂
2. 當然唔OK, 就算one2free而家都差左好多, 何況係最平價既兔仔(本身講明edge speed, 講乜野速度?)
3. 只計覆蓋率, CSL旗下既覆蓋最高(1010/one2free/nwt), 但係而家太多人用, 穩定性同速度都麻麻

1. PCCW/3既4G係好快, 但係PCCW跌落3G真係唔多掂
2. 當然唔OK, 就算one2free而家都差左好多, 何況係最平價 ...
KinChungE 發表於 2012-11-1 19:29

點解pccw跌3g唔掂
之前搭地鐵用4s都有10Mbps左右速度

點解pccw跌3g唔掂
之前搭地鐵用4s都有10Mbps左右速度
SoCold 發表於 2012-11-1 20:05

3G速度好掂
但係覆蓋率麻麻

以前用3, 大老山VOICE都會斷線, DATA 一樣用唔到
我講緊既以前只係今年年頭既事

3 O係沙田站到火炭一段係上唔到網的; 大埔墟至大學亦有一段係勁慢, 幾乎上唔到

我自己一直比時媽通合約箍住,一路用覺得佢根本係慢而唔係快,至於覆蓋率我真係唔知高定低,未比較過其他台 ...
honor_bsk 發表於 2012-11-1 19:12

講得0甘鬼鼠,真係睇死人。

2. 當然唔OK, 就算one2free而家都差左好多, 何況係最平價 ...
KinChungE 發表於 2012-11-1 19:29

CSL LTE覆蓋真係麻麻地.

晌偏遠少少既地方可以由開台到依家完全冇coverage, 而同時其他台一早齊哂訊號!