其實icable 50m / 130m 係咪慢極都會快過pccw?

如果紅日/深夜時間 ....
網上行8m plan 24小時都係企係4~6m
upload 640~840k
icable 50m / 130m (c 樓 全大廈只有大約 90 伙,未計劏房)
咁icable 50m / 130m 你地認為慢極download 會唔會低過4~6m?
upload慢得過640~840k??

另外想知道.. 村屋係咪無icable? 大尾篤為例

130Mb下載可以扯到盡11MB/s,單棟樓<40戶

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如果紅日/深夜時間 ....
網上行8m plan 24小時都係企係4~6m
upload 640~840k
icable 50m / 130m (c 樓 全大 ...
031c27 發表於 2013-5-15 12:38

唔係, icable 50m / 130m 最慢係 12k

回復 3# goalsp

唔係MA, 慢得咁緊要?
係咪姐係 一係就要慢+穩定+足速 就PCCW
快 + 唔穩定+ 難足速 就ICABLE?

130Mb下載可以扯到盡11MB/s,單棟樓
avdaemon 發表於 2013-5-15 13:35

巴打,咩時候cut架張相?

回復  goalsp

唔係MA, 慢得咁緊要?
係咪姐係 一係就要慢+穩定+足速 就PCCW
快 + 唔穩定+ 難足速 就I ...
031c27 發表於 2013-5-16 09:58

係...
千其千其唔好用CABLE..

我住果度得PCCW 6MB / CABLE

我用左CABLE...
慢到HIGH HIGH
YOUTUBE / PPTV/ PPS / THIS
完全用唔到... 等10世都LOAD唔到

重要成日都斷線,用用下無左個IP, DHCP SERVER有事.

係...
千其千其唔好用CABLE..

我住果度得PCCW 6MB / CABLE

我用左CABLE...
慢到HIGH HIGH
YOUTUBE / PP ...
bchan 發表於 2013-5-16 10:03

你棟野有冇lift? 1座大廈有幾多人?
搵番icable 無人上黎整?

斷線的話 - 零速度

回復 7# 031c27

有LIFT
得3-40伙人.

回復  031c27

有LIFT
得3-40伙人.
bchan 發表於 2013-5-16 16:22

i-cable 晚上一定死, 因為佢成個 network bandwidth 不夠, 唔係一棟樓有幾多戶的問題. 你用落就知, 除非你晚上(8pm-2am)唔用, 否則你一定後悔..