咁現時一數, 位於元朗區既, 計埋我有四戶, 不定期11點就出事,
唔知有無其他師兄有咁既情況出現呢 ?
若有既話, 最好連埋你router / nas 裡面, 斷線既確實時間, 俾老電, 不要輕易放棄話收貨, 有哂log, 唔做野就梗係唔得啦

我就係俾咗兩個戶口, 計埋四份log 佢地幾次, 至有多小改善, 依家再有斷就即刻俾log佢地

咁現時一數, 位於元朗區既, 計埋我有四戶, 不定期11點就出事,
唔知有無其他師兄有咁既情況出現呢 ?
若有既 ...
patlamhk 發表於 2016-3-21 15:48

剛剛23:00又斷到而加仲未上得網

村屋100M VDSL用家用緊PCCW上嚟呢度

剛剛23:00又斷到而加仲未上得網
MANKIT88888 發表於 2016-3-21 23:04

每次斷都十分鐘以上 ?

其實 ~30-100MB & 日日定時斷 ~10-15min.,月費又平咗
講真,真喺太介意!

去個廁所、撳吓電視睇幾個廣告,再唔喺玩一陣手機又用得。
總好過 6-8MB

回覆 25# epc08

村屋上網升上100M月費平左?

回覆  epc08

mocha_boy 發表於 2016-3-22 16:32

睇過有人話喺重新劃押,月費有平

*平唔平都好,都無份用 

其實,有無得申請叫老電拉線 30/100/Fiber,掘地/拉線/安裝,又咩價位?

每次斷都十分鐘以上 ?
patlamhk 發表於 2016-3-22 11:55

佢唔定 一時時 唔敢肯定

回覆  epc08

mocha_boy 發表於 2016-3-22 16:32

你覺得pxxw 會咁好死? 當然唔會啦 仲要加左價 佢話升唔升都要加價 咁我緊係加錢+安裝費升100mb啦
   然後惡夢就開始了