我之前用呢個正向包住openvpn行, 師兄你可以研究一下佢個reverse tunnel.
雯雯 發表於 2016-10-12 13:26

thank you..

我覺得SS既設計無預site to site, 淨係預科學上網client to site, 可行做法係ss內再套reverse tunnel落去 ...
雯雯 發表於 2016-10-12 10:05

爬咗好多文章..

終於搞掂 ss-redir , ss-tunnel , iptables 呢D ss-client 組件/setting
成功做出個簡單嘅 shadowsocks router-to-router (site-to-site) 嘅翻牆組合,實現透明代理
唔駛個個手機,平板,電腦去裝ss client

下一步要研究點樣避免強國DNS污染

爬咗好多文章..

終於搞掂 ss-redir , ss-tunnel , iptables 呢D ss-client 組件/setting:cheers ...
solexkey 發表於 2016-10-13 00:15

避免強國DNS污染可在OpenWRT使用dnsmasq.

雯雯 發表於 2016-10-13 10:12

Thanks.. 研究吓先

雯雯 發表於 2016-10-13 10:12

似乎唔需要, ss-server 可以搞掂 :

節錄網上文章:
在远程VPS上启动shadowsocks server: ss-server -c config.json -u
注意得加上-u选项,enable udprelay mode。用作DNS请求转发,避免DNS污染。

似乎唔需要, ss-server 可以搞掂 :

節錄網上文章:
在远程VPS上启动shadowsocks server: ss-server -c co ...
solexkey 發表於 2016-10-13 20:46

大家可以講下你地隻router行SS server有幾多throuput?
我小米mini有25Mbps