OpenVPN連到但乜都load唔到
如果用SS翻牆,可以點加密?
pineapple2006 發表於 2016-12-27 19:44

ss只係socks proxy,唔會有加密功能

咁講呢兩種都有風險...
以暫時來講是否SS比較理想?
sasini1 發表於 2016-12-27 18:28

如果只係想上下facebook/youtube嘅話,用ss就包上到,但如果想用嚟做網上銀行/信用卡比錢個d就vpn可以多重保障(至少由你手機至香港屋企嘅連線有加密)
其實都係睇你信唔信得過大陸嘅網絡姐,即係你用大陸酒店wifi翻牆,但你就唔知酒店嘅網絡安唔安全lor

如果只係想上下facebook/youtube嘅話,用ss就包上到,但如果想用嚟做網上銀行/信用卡比錢個d就vpn ...
rickyyip123 發表於 2016-12-27 20:36

師兄試過SS 可以 APPS 都過到? 例如FB,UTUBE 睇片

THX

師兄試過SS 可以 APPS 都過到? 例如FB,UTUBE 睇片

THX
hkbpc 發表於 2016-12-27 20:51

當然無問題

中共應該已經"破解"左openvpn嘅signiture,只要你一連接openvpn就會封ip (不過可能係冇用port443所 ...
rickyyip123 發表於 2016-12-27 18:09

現在頂癮到俾你連OPENVPN, 但一分鐘內上到YOUTUBE/FACEBOOK, 一分鐘後唔得, 但VPN冇斷

THX
hkbpc 發表於 2016-12-27 20:51

我自己唔係用ss   但ss嘅client app設定完應該就同其他vpn上網一樣  即係apps應該係用到

ss應該係有加密,仲有唔同type可以揀,
只係有機會被干擾
以通用性黎講,近年應該係ss最高

當然無問題
sasini1 發表於 2016-12-27 21:48

係咪PC,AN 機可以搞得店
IOS 唔J 就得SAFARI?

我自己唔係用ss   但ss嘅client app設定完應該就同其他vpn上網一樣  即係apps應該係用到 ...
rickyyip123 發表於 2016-12-27 21:50

師兄你用咩方法?

係咪PC,AN 機可以搞得店
IOS 唔J 就得SAFARI?
hkbpc 發表於 2016-12-27 22:32

SS 全系統支持!
IOS store下載wingy 免費的