黑蘋果BCM943602CS / BCM94360CD PCE-AC1900 咭

請問有沒有人用過這一隻 PCE-1900 網咭? 看到在淘寶有售,不知兼容性如何
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=538166210648

無驅動程式嘅都係盡量唔好搞,無事就無事,有事就完全無得搞,除非無得選,唔係就搏唔過。

請問有沒有人用過這一隻 PCE-1900 網咭? 看到在淘寶有售,不知兼容性如何
...
ringo12 發表於 2017-4-21 13:30

BC晶片夠穩定!
呢個價錢低玩!

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

無驅動程式嘅都係盡量唔好搞,無事就無事,有事就完全無得搞,除非無得選,唔係就搏唔過。 ...
hkwtongme 發表於 2017-4-21 13:42

broadcom係大路野, 官網有齊windows driver
apple指定wifi晶片之一, apple機要升級一定broadcom, 因為兼容最好同埋mac os已有driver
apple 可以玩bootcamp, 裝到windows, 所以100%完美支援windows
我有幾部黑蘋果都係用呢張

broadcom係大路野, 官網有齊windows driver
apple指定wifi晶片之一, apple機要升級一定broadcom, 因 ...
minibanana 發表於 2017-4-21 15:50

賣家都講到明用win7就麻麻,但依家重有唔少人用win7, 比如我公司就因為有啲搵人搞嘅專用軟件重要用win7。

多謝各位, 睇嚟都係無乜保證。