[教學] 終止合約後中伏. 大家千期唔好用VISA / 自動轉賬在 HKBN 付款

同 HKBN 終止合約後中伏了.  大家千期唔好用VISA / 自動轉賬在 HKBN 付款

明明轉台終止合約之後HKBN已經出左封確認信BLACK & WHITE 清楚寫明果果IDD 0030  會跟家居電話 一併取消...
但實情係完左約完果果 ID0030 會照正價收錢... 一個月40幾蚊

大家千期唔好用VISA / 自動轉賬 在 HKBN 作為付款方法..
明明CUT 哂D 服務都仲要亂收錢.

大家完左HKBN約記得CHECK 銀行STATEMENT..
呢間公司依家唔止續約貴 .. 直頭想錢想瘋了

never use Autopay,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, never

鬼叫你貪積分

fund 佬 分分分   
楊主席 都唔知可以坐得幾耐     

間間商戶用信用卡autopay去俾月費都有機會發生咁嘅情況架啦
只有商户可以stop個autopay,佢地唔stop或者唔記得stop你唯一可做就喺report loss

家居電話 份約另外分開;要由您個新台搞"轉台紙"起30日通知. 係咪您未轉完?
另 合約後係:

家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 2017/04/01 - 2017/04/29 $29.00
家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 合約期後之服務⽉費 2017/04/30 - 2017/04/30 $1.00
"家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 合約期後之服務⽉費 2017/05/01 - 2017/05/31 $30.00"

邊洗 40幾蚊 ? 係咪最後一期 $30+n日 既價錢?

鬼叫你貪積分
1919 發表於 2017-5-11 17:06

唔用autopay都可以儲積分
人手e-banking/atm繳款

家居電話 份約另外分開;要由您個新台搞"轉台紙"起30日通知. 係咪您未轉完?
另 合約後係:

家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 2017/04/01 - 2017/04/29 $29.00
家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 合約期後之服務⽉費 2017/04/30 - 2017/04/30 $1.00
"家居電話、IDD 0030 (組合計劃) 合約期後之服務⽉費 2017/05/01 - 2017/05/31 $30.00"

邊洗 40幾蚊 ? 係咪最後一期 $30+n日 既價錢?

shineon 發表於 2017-5-11 21:04

就知有人會出來護主
講再多都唔及圖片清楚... 好明顯HKBN 的經營手法有問題...
CUT 上網我40日前就通知左HKBN, 但電話果邊我遲左兩日去SMT 門市CONFIRM TRANSFER 電話...
所以張圖好清楚寫明4月10日電話及0030同時完約..多出幾天按比例計. 但HKBN 之後一直照收我 0030 錢.
佢點按比例計都跟本唔會扣到咁多錢...
有圖有真相.

冇啦啦加價加到傻, 逼走完果客.. 仲要搞單咁ga 野... 擺明趕客叫我咪再幫襯佢

ANYWAY, 你之前講果果0030 收費點黎? 如果係你親身經歷, 姐係HKBN 仲衰多樣野, 完約後亂收$$$之餘仲要玩埋海鮮價
你頭先列出來果果係1日1元.一個月先係30元..... 而我就21日57元, 貴你接近3倍