各位ching我部N16死咗,換了 AC66U B1 ,出現個問題是舊機登記個DDNS(跟asus router),如何搬去新機,我在 AC66U B1照打個DDNS,會出個 ! 話已經有人用,有無方法用返跟舊機個DDNS,謝謝。

各位ching我部N16死咗,換了 AC66U B1 ,出現個問題是舊機登記個DDNS(跟asus router),如何搬去新機,我在  ...
GundamClimaxUC 發表於 2017-5-18 00:44

我都想知,要問問ASUS

回覆  GundamClimaxUC
參考吓!
sunny6382 發表於 2017-5-18 01:39

Link內原樓主最後即係點做?佢好似冇講,只係話搞掂,同話Asus support對自己產品完全唔熟知。

回覆  GundamClimaxUC
參考吓!
sunny6382 發表於 18/5/2017 01:39

That guy really can use goodest English......

等timeout(唔知幾多日),之後新機從新登記

Link內原樓主最後即係點做?佢好似冇講,只係話搞掂,同話Asus support對自己產品完全唔熟知。 ...
EOS5 發表於 2017-5-18 02:29

舊router登記另一個ddns,舊ddns就可以喺新router重用
舊router壞咗,新router只能用嗰新嘅ddns

回覆 7# solexkey

問咗華碩回覆同你說的一樣
[請將舊路由器連接WAN線後將機台重設一次或登入舊的路由器設定界面中將DDNS重新登記另一個名字即可]