[操作疑難] 用ip cam viewier 連wansview 問題

用屋企wifi 就連到, 但用手機DATA就連唔到, 請問我係咪set 錯左野? 我用番佢跟機個app 就wifi 同手機DATE都睇到, thanks

巳經跟說明書set 左virtual sever port forwarding

ip問題?ipcamviewer入面網址入ip 定ddns?

ip問題?ipcamviewer入面網址入ip 定ddns?
野野夜孩子 發表於 2017-7-2 19:11

係咪主機名稱/ IP 呢度? 我入ip

回覆 3# E.K.

WanxView 唔使 set port forward, install 手機版 ISmartPro, 係屋企做 LAN search or scan bar code 便可, 我係 WV 專家 ( 因為用得多, 一屋都係佢 ), 有間題可問我.

回覆  E.K.

WanxView 唔使 set port forward, install 手機版 ISmartPro, 係屋企做 LAN search or s ...
rhk101 發表於 2017-7-3 11:32

Ismartpro 我係用到冇問題, 我係想用ip cam viewer 去睇

Ismartpro 我係用到冇問題, 我係想用ip cam viewer 去睇
E.K. 發表於 2017-7-3 23:06

如無看錯, VW 只 support Blue Iris as third party viewer, 就算用到 ip cam viewer , 的收音, 鏡頭轉向都可能有間題.

隻 ip cam 連 ONVIF 都唔 support?

回覆 7# fatdog

我見個 firmware 上有這個 options, 不過 work  唔 work 就好難講, 哩隻係大陸 cheap 牌.

用屋企wifi 就連到, 但用手機DATA就連唔到, 請問我係咪set 錯左野? 我用番佢跟機個app 就wifi 同手機DATE都 ...
E.K. 發表於 2017-7-2 17:47

你隻CAM 用port 8080 入?
有d 台唔用得8080

你隻CAM 用port 8080 入?
有d 台唔用得8080
NeTZoO 發表於 2017-7-5 16:29

試過8000 都唔得, 請問應該用幾多好?