可唔可以share shadowsocks個connection出去?

部電話用嚟做wi-fi hotspot connect  ss
可唔可以其他電話都可以翻牆

定係一定要每部電話都加client , 會唔會load到個router好勁?

手機應該唔得..
揾router 裝個 ss-client 就唔駛部卻手機裝client,強國d所謂科學上網教程咪做緊呢樣嘢

室內做易搞D,戶外咁做D裝置加加埋埋個人覺得幾麻煩

樓主意思係 一部電話用 3g/4g  connect ss server
然後部電話再 share wifi 比其他 device?

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

樓主意思係 一部電話用 3g/4g  connect ss server
然後部電話再 share wifi 比其他 device?

via HKEPC Ion ...
bhkk00 發表於 2017-7-9 20:38

完全正確...
因為未玩過ss/vpn, 唔知得唔得

試過,第2部電話會囉唔到IP

完全正確...
因為未玩過ss/vpn, 唔知得唔得
normalyan 發表於 2017-7-10 00:24

正常應該可以

因為電話係做左router
對ss server 黎講 應該都係屬於部電話既connection

曾經試過用其他vpn, 再share wifi 比部平板
係可以用到

正常應該可以

因為電話係做左router
對ss server 黎講 應該都係屬於部電話既connection

曾經試過用其他v ...
bhkk00 發表於 2017-7-10 00:38

shadowsocks唔係VPN,唔好當佢同VPN完全一樣。

SS 喺 Sock5 proxy

我朋友試過响S7connect 咗SS,再share wifi比人,其他機係拎唔到IP的。
調轉頭連咗hotspot再connect SS,第二部機都係有問題上唔到網。

其他手機唔知.

shadowsocks唔係VPN,唔好當佢同VPN完全一樣。
hkwtongme 發表於 2017-7-10 04:05

岩岩實際測試

係 work

不過可能dns  setting有d問題
用 share wifi既 device resolve唔到 domain name
但係直接入ip係連到

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android