[操作疑難] 網上行又逼人睇廣告

好似月經文咁
但網上行都係要咁做

P.S. 火狐視「廣告」為登入頁面
看火狐那條提示
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# APTX4869

用緊幾多M?
我仲諗住就快完約 由HKBN 100M 轉去 PCCW 500M...

好似月經文咁
但網上行都係要咁做

P.S. 火狐視「廣告」為登入頁面
看火狐那條提示 ...
APTX4869 發表於 2017-7-12 21:59

firefox 的警示﹐唔係話係廣告﹐而係無左internet連線。

終於明白老電用什麼方法去做這些「死人廣告」了﹐係同出面wifi登入網頁方式一樣﹐就係令你無internet連線﹐轉發去一個指定地方。

由於無提供internet連線﹐所以你點改DNS 設定都無用﹐因為根本讀取唔到DNS 資訊﹐gateway層面auto轉移你去指定地方。

所以上次都話轉google DNS係無用既......

所以上次都話轉google DNS係無用既......
Sempron2400+ 發表於 2017-7-13 15:14

幾年前已經有人講﹐你用 "4條8" 都無得避免﹐仍要硬食這些死人廣告。

不過﹐以前browser無提供更多資訊﹐無話 "無internet連線"﹐所以估唔到用什麼方法去做 redirect web。

而家見到 "no internet access"﹐即刻明晒老電係用什麼方法去做﹐亦講左你根本無方法去block redirect 廣告。

揀離開此頁上唔上到網? 會再出現嗎?
不如試下打上台投訴

不如試下打上台投訴
小子 發表於 2017-7-13 15:48

揀離開此頁 就會上到,唔會再彈,直到佢下一次又賣廣告.......如果屋企有ipcam得閒想睇下,會比佢呢D廣告玩死

不如試下打上台投訴
小子 發表於 2017-7-13 15:48

你按任何一個制都係會通番上網(internet access)﹐分別只係會唔會駁去另一個推銷網頁叫係申請乜乜乜。

揀離開此頁 就會上到,唔會再彈,直到佢下一次又賣廣告.......如果屋企有ipcam得閒想睇下,會比佢呢D廣告玩 ...
Sempron2400+ 發表於 2017-7-13 16:10

唔好話IPcam﹐你上來吹水﹐打完一大段文字﹐一按提交..........

F??K﹐你又要重新打過晒。

Redirecting revenue customers to ad page using hotspot method......what a shame.