薄餅轉數記問題

薄餅100MB九月底到期
昨天申請左數記1000M
八月底安裝, 九月尾生效

之前聽師兄講只需轉Port
如果咁
我整個九月會唔會上唔到網???

你而家條線係唔係光纖入屋?

如果已經係光纖﹐恭喜你﹐係可以直接機房做野﹐再在你家換另一部光纖機便可完成。
HKBN部光纖機自己交還。

當然﹐你亦可要求照拉新線﹐按你指定日期才開通服務﹐這是沒有問題的。
只要你唔係即時開通服務﹐師夫便一定要拉新線入屋﹐去到你指定開通日期﹐會自動提供服務。而舊線唔會有影響。

但如果你係BB100 (CAT5E入屋)﹐這便要拉新線入屋了。

咁即係會拉多條線

唔該師兄!

如果你用緊 hkbn,新smt又唔係即時生效,佢唔會轉port,祗會拉多條條。
buynaka 發表於 2017-7-13 15:48

我正正這類個案,約左下週安裝,如果可以,寧可他不安新線

如果你用緊 hkbn,新smt又唔係即時生效,佢唔會轉port,祗會拉多條條。

個客接受空窗期,完全無服務,都可以淨轉port而不拉新線。

不過,除左撞到一段時間間屋無人,例如大裝修,去幾星期旅行之類,計準時間cut舊台兼安裝啦。否則應該唔會有人接受。

係辛苦左個師傅。。。

我正正係咁嘅情況,但師父話可以用番原本條線喎!

我hkbn 11月先到期,上星期已經叫左數記安裝

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# wahyan

咁你用舊線,定拉左新線?

回覆  wahyan

咁你用舊線,定拉左新線?
lauchiho 發表於 2017-7-14 12:45

當然係用舊線啦,拉多條線托咩

via HKEPC Reader for Android