間屋得200尺,有無細隻嘅ac router推薦?

二人單位公屋,無房無牆,剛升咗網上行1000m,要買隻直入食得晒1000m嘅router,wifi反而唔洗好快,有100m已經好夠用(之前用緊500m plan,wifi行得果70m都覺得夠用),最緊要係唔好太大隻,用唔好太多天線(最好無線),驚太多天線會影響身體。

二人單位公屋,無房無牆,剛升咗網上行1000m,要買隻直入食得晒1000m嘅router,wifi反而唔洗好快,有100m已 ...
ccck2004 發表於 2017-7-13 16:01

Linksys EA6350 V3 Qualcomm Atheros 四核心平台晶片、MU-MIMO $575
http://www.hkepc.com/15141/%E5%9 ... F%E7%94%B1%E5%99%A8

既然 100MB WiFi 都夠的話, 點打要 ac Router 既?
n 已經夠做. 用 ac 只會減低 coverage

Linksys EA6350 V3 Qualcomm Atheros 四核心平台晶片、MU-MIMO $575
patklchung 發表於 2017-7-13 04:08 PM

我都睇緊呢隻,但嫌佢太大部

Asus 56u會唔會好d?

既然 100MB WiFi 都夠的話, 點打要 ac Router 既?
n 已經夠做. 用 ac 只會減低 coverage ...
stanleymm 發表於 2017-7-13 04:10 PM

但N食唔食到1000m?

回覆 6# ccck2004

直入食得晒1000m, 只係 WiFi 冇1000m, 姐, LAN 個 Part 可以去到1000M 架.

ccck2004 發表於 2017-7-13 17:11

好X舊 wor

間屋咁細仲叫我用分機?
ccck2004 發表於 2017-7-13 17:13

分明係ad post.

ccck2004 發表於 2017-7-13 17:11

Linksys EA6350有MU-MINO
Asus AC-56U 細隻D,無天線