[操作疑難] AC88U router經常無故reset

我部ASUS AC88U買咗幾個月,每次過夜download嘢第二朝總發現佢reset過斷線,有時就停留在router admin版面。

另外,check過下載速度(我用網上行100M),reset完就大約有40Mbps,但用一段時間會降到10Mbps或以下,是正常嗎?

請問係咪我set咗嘢,還是部機有問題呢?還是網上行不穩定?

Thanks!

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

v5? 去換吧

v5? 去換吧
三唔識七 發表於 2017-7-16 14:26

點睇係咪v5呢?

v5有問題嗎?

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

有保睇吓可唔可以換,或者留意吓散熱
上網modem/router加風扇散熱
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2346142

點睇係咪v5呢?

v5有問題嗎?

Mandom 發表於 2017-7-16 15:23

係盒睇 之前話有批v5有問題
我7x度都無事

係盒睇 之前話有批v5有問題
我7x度都無事
三唔識七 發表於 2017-7-16 23:44

係硬件設計問題,還是過熱問題呢?

幾多度?淘寶幫到你
danny_mo 發表於 2017-7-16 18:20

感覺好像不算太熱

樓主,請問係ROUTER自已RESET定係斷線RESET?
如果係ROUTER自已RESET,請關閉REBOOT SCHEDULE功能
及重新按機背後RESET掣10-15秒把機重新設定。

樓主,請問係ROUTER自已RESET定係斷線RESET?
如果係ROUTER自已RESET,請關閉REBOOT SCHEDULE功能
及重新按 ...
simon2012a 發表於 2017-7-17 18:18

係自己reset的,check 過冇開到reboot schedule。
佢係無端端會斷線的,以前的ac66u都唔會咁