[操作疑難] 求7x24都穩定router ?

要求: 7x24穩定,放在櫃內,不能太大及天線太長
範圍: 500呎,有一牆
筆直: $2000內

請問有無推薦呢? TP-Link Archer C3200點睇 ?

多謝各位熱心回覆~

via HKEPC Reader for Android

淨係知唔好考慮asus 太熱

linksys自己刷rom
set schedule每晚12:00自己restart一次
夠曬穩定

擺櫃又要穿一牆

應該唔易達成

淨係知唔好考慮asus 太熱  

蠢貓 發表於 2017-7-18 14:41

熱都唔代表有問題,我兩部華碩AC68U同N12HP連續無間斷長開2及3年乜事都冇

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

擺櫃又要穿一牆

應該唔易達成
kofz 發表於 2017-7-18 14:43

如果係木櫃同唔係主力牆都冇乜問題,木同磚對wifi影響唔太明顯,只需盡量避免被石屎牆及鐵閘阻隔就得

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

wired router + AP

Netgear R6300 v2應該ok吧?冇天線又直放應該幾慳位,兩、三年前嗰陣都幾熱門,僅比機王R7000弱少少

Edgerouter x + ap