唐樓 電訊盈科光纖箱? (Update 05-Oct )

我想問呢個係咪光纖寬頻嘅箱?

我見佢啱啱新裝,但係我上網同打電話都話冇覆蓋 .....

我唔想而家簽咗個無限 Plan 買 b525 之後先至同我講原來就快有光纖.....

Update 05-Oct
終於都接條街線,之前嗰位師兄話未接街就要等一兩個月,接咗好快就有!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係,24port位箱

你那區,要不要同你查,利申本人係HKT Technical officer

你那區,要不要同你查,利申本人係HKT Technical officer
catandfrish 發表於 2017-9-16 19:34

ching, 有啲問題想問下, 點解某啲屋村得1000M, 但係就無2X1000M,  係咪本身座樓太多人用. 所以無BANDWIDTH 開2X1000M?

另外, 本來check好哂有COVER, 有PORT 位。 但到安裝日期前幾日, SALES又打黎話無PORT位。
乜佢地唔係預定個PORT位比我先? 點會咁臨時先黎話無位。真係比佢地激死

catandfrish 發表於 2017-9-16 19:34

現在HKT做Technical officer, 是否都係E03?

要睇每座大厦,如果full左 port,要看多不多人會申請,才決定會不會加位,而開多少mbps,要視付情況

e03-e04都有

可唔可以幫我查埋長洲

係,24port位箱
catandfrish 發表於 2017-9-16 19:32

實在太感動....
五年,六年定係第七年..... 足足求左管理處咁耐,雖然而家睇過勢裏面點樣駁線都係一個問題,至少都拉咗入幢唐樓先應該冇死掛。
終於都見左一啲署光!

但係我哋每層10戶,五層都50戶,得 24 Port 位........

地址已PM你。謝謝