[教學] 最新翻牆方法 - V2ray 安裝教學

之前 unwire 果啲都出過 Shadowsocks / ShadowsocksR 嘅教學,其實都幾啱香港人,最緊要免費又唔駛煩。
不過 SS 都開始唔得,而 V2ray 比起 SS 翻牆能力更強
今次寫咗篇係 VPS 安 V2ray + NGINX + TLS 嘅教學
希望幫到翻唔到牆嘅朋友

遲下可能寫多篇用 asuswrt-merlin 安 v2ray 嘅文

https://www.enterpr1se.info/2017/10/v2ray-gfw-setup/

注:台 test server 會運作多幾日先熄,如果只係想試下翻唔翻到牆的話可以連線試試,不過拜托唔好用嚟 BT 等勁扯 bandwidth
UUID: 7d5fe26e-5b80-4045-b722-ccc21e034f1c

想多謝的話麻煩 like 我個 page 企業號航行網誌 同埋 share 呢個 post 喇,Thanks

支持ching分享教學

之前 unwire 果啲都出過 Shadowsocks / ShadowsocksR 嘅教學,其實都幾啱香港人,最緊要免費又唔駛煩。
...
Enterprise 發表於 2017-10-17 16:39

注意: Linode係IP被牆重災區.

多謝!
為30年後做準備!

多謝!

...
Enterprise 發表於 2017-10-17 16:39

唔該晒

試下係部 nas vm 裝下先

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

多谢分享。等待merlin 的教学

via HKEPC Reader for Android

謝謝Ching,
之前,得EPC師兄教用SS Server先用到翻牆,
所以,非常等待Merlin篇呵!

注意: Linode係IP被牆重災區.
雯雯 發表於 2017-10-17 19:32

係?
我唔常返大陸,所以唔清楚
可能我好彩,我係 Linode 台 VPS 無俾牆

唔該晒

試下係部 nas vm 裝下先

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android
kofz 發表於 2017-10-17 19:52

如果有 NAS 仲好,唔駛另外租 server
應該照安就得,差唔多