上星期左右寫過一篇
當然要說服人去租 VPS 係好困難,所以好多人都希望可以用屋企部 router 或者 NAS 嚟做  ...
Enterprise 發表於 2017-10-26 17:43

CHING ,會否出個簡單 tomato version?
主要系 不知道點 執行 V2Ray

CHING ,會否出個簡單 tomato version?
主要系 不知道點 執行 V2Ray
gameplayer 發表於 2017-10-27 00:38

身邊無 router 安 tomato 試
所以唔會寫喇,都無得試

我最多都只係會寫多篇 window 版 V2ray server 嘅基本教學

技術文 .... 支持強貼

回覆 12# Enterprise

支持出windows 版本。Thanks

我再自己摸索下 tomato.

雖然有asus router 68u ,但都係偏向想用nas 整

但s 字頭216j 好似無得裝docker 係咪=無得搞呢?

有無CHING 遇到以下error? 我用tomato, 系firewall 已加(iptables -I INPUT -p tcp --dport 10086 -j ACCEPT)

Failed to start App|Proxyman|Inbound: failed to listen TCP on 10086 > Transport|Internet: failed to listen on address: 0.0.0.0:10086 > listen tcp 0.0.0.0:10086: errno -9

雖然有asus router 68u ,但都係偏向想用nas 整

但s 字頭216j 好似無得裝docker 係咪=無得搞呢? ...
giggs903 發表於 2017-10-27 01:30

有,我部 TS-439 都係無 docker 一樣都可以行到

同呢篇華碩教學文差唔多,想簡單嘅你
mkdir /etc/v2ray
再將 v2ray dl 落嚟解壓後抄哂入去

再係 /etc/init.d 寫個 v2ray.sh 嘅 script
令部機開機就會自動 run v2ray

不過 NAS 機能強咁多,可以考慮安埋 NGINX + Let's Encrypt 嚟做完美翻牆

樓主真系神人,做福人群,
睇完你篇教學,真系敬佩,好有心,謝謝!
同時間,亦好驚,上次裝SS Server,已經要搞一大輪,
今次,唉!仲勁好多,要去讀過Software Eng?

其實 V2ray 係無分 server 定client
你 load server setting 就係 server
Load client setting 就係 cli ...
Enterprise 發表於 2017-10-26 23:58

就係Load咗Server Setting,都完全練唔上,無反應。

回覆  121245

其實只要安到 MERLIN 版 firmware 就已經可以
最舊可以支援到嘅應該係 N16 / 66U ...
Enterprise 發表於 2017-10-26 19:24

師兄n56u得?ths

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone