師兄n56u得?ths

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone
brianlo0615 發表於 2017-10-27 08:40
  1. Linux 2.6.23 及之后版本(x86 / amd64 / arm / arm64 / mips64 / mips);
複製代碼

師兄n56u得?ths

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone
brianlo0615 發表於 2017-10-27 08:40

我見 merlin 好似無 n56 喎

回覆 17# Enterprise

遲d會唔會有新手教學呢?睇到一頭霧水 知識有限,但又好想學整

樓主真系神人,做福人群,
睇完你篇教學,真系敬佩,好有心,謝謝!
同時間,亦好驚,上次裝SS Server,已 ...
blkbd5 發表於 2017-10-27 08:10

Software Eng 係寫 program 喎,同呢個都唔關事

如果覺得自己未必有能力做到進階版,咁用住基本版先喇,簡單得多
所以我先分開寫兩部份去照顧唔同能力嘅人

想謝謝我好簡單,like 我個 page 同埋 share 個 post 就 ok 喇
當然想現金支持更無妨,唔好用 adblock 擋我個網站嘅廣告,見到啱嘅就 click 一下,已經感激不盡

回覆  Enterprise

遲d會唔會有新手教學呢?睇到一頭霧水 知識有限,但又好想學整 ...
giggs903 發表於 2017-10-27 10:30

NAS 要諗諗先喇,我部機又係舊型號想寫埋 docker 又唔得,如果會寫都寫 Window 先
呢個可能係最多人啱用
好多人都可能即日來回,最多過 1-2 晚夜
只要屋企部電腦開著就翻到牆,我估啲人有興趣啲

lancer 發表於 2017-10-27 10:11

理論上係行到
但一定要加 USB 手指,將 V2ray 放係手指
不過無 Merlin 的話點樣令到每次 reboot router 自動行係一個問題
如果唔介意每次開機 SSH 入去開 V2ray 就得

v2ray-linux-arm呢舊野DL唔到......同時太多人DL緊???

終於DL到....到要LINUX編輯就放棄了...

即刻 BM 低

話時話, window 呢個封閉系統
標雞又成日 update, 隨時佢 up 完
V2Ray setting 要重新執過
加上 win10 強制 update
真係 #@$%^

理論上係行到
但一定要加 USB 手指,將 V2ray 放係手指
不過無 Merlin 的話點樣令到每次 reboot router  ...
Enterprise 發表於 2017-10-27 10:41

一定用third-party firmware la.. 譬如俄仔firmware,有HW NAT

當然我講緊上邊CHING部N56

即刻 BM 低

話時話, window 呢個封閉系統
標雞又成日 update, 隨時佢 up 完
V2Ray setting 要 ...
Botti 發表於 2017-10-27 15:03

Windows update auto reboot 就無計喇

都試完準備寫教學
雖然無可能 double click 就搞掂哂
但一旦 set 好 batch 同 router port forward
就 double click 就可以起到 server 翻牆