唔知呢個幾時先有Windows版本嘅Server版呢?
依家好似全部都係行Linux。

試過.windows 版

搞唔掂

反而nas仲易裝

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android
kofz 發表於 2017-10-26 23:31

師兄見過有Windows版?
我只係見過有Windwos Client,無Windows Server版。

其實 V2ray 係無分 server 定client
你 load server setting 就係 server
Load client setting 就係 cli ...
Enterprise 發表於 2017-10-26 23:58

就係Load咗Server Setting,都完全練唔上,無反應。

終於都係Windows Server 2016整咗V2Ray。
手機Client用v2rayNG。

香港試咗OK,不過暫時未有機會返大陸試。

Windows 係最易搞,係 win 7, win 10 等亦都無問題
Enterprise 發表於 2017-12-6 11:52

真係易搞。
但係唔知點解我之前點改個config落都唔得。
攞人哋準備好嗰個,純粹改返ID,就OK。
真係吹佢唔漲………

我都有篇 windows 版本改好咗嘅 config
我估可能係 log 部份出問題
路徑錯誤或無權限寫入 ...
Enterprise 發表於 2017-12-6 13:30

咁好大機會係。
因為我之前點改個Log位置,或者係唔用,都係失敗。

跟住睇返人哋個Log,要用雙斜。

回復 Enterprise

師兄,我照你篇windows教學去做setup win10,手機顯示connect成功,但最後出唔到街,即係 ...
samc3838 發表於 2017-12-6 21:05

其實Windows版真係好簡單。
你去返樓主Windows版嘅教學,攞佢嗰三個file落嚟,自己改返個ID,改返你自己想用對應嘅Port就可以。

我都有篇 windows 版本改好咗嘅 config
我估可能係 log 部份出問題
路徑錯誤或無權限寫入 ...
Enterprise 發表於 2017-12-6 13:30

原來個file出處都係樓主嘅,萬分感謝。

window 內置個 firewall 有無 allow 到?
或者你首先 disable 所有 firewall 試試先 ...
Enterprise 發表於 2017-12-7 12:13

其實當初我去玩嗰陣,都發現咗一樣好奇怪嘅啫。
就係Client Site(即Android手機嗰邊),係咪都會顯示連線正常(Bar上面有條Key出現)
但係就上唔到任何網。