網上行光纖同eye3安裝問題

我想問下當我屋企本身有用網上行光纖上網,當裝左eye3後,唔同安裝方法下:

1. 如果係同一條光纖,一部hg8045過,連hg8045嘅wifi,部eye平板會唔會cap 6mbps?

2. 如果係同一條光纖,一部ont,一部eye專用wifi router,連佢專用wifi部eye平板會唔會cap 6mbps?

3. 行兩條光纖,一部ont網上行,一部hg8045比eye,連hg8045嘅wifi,部eye平板會唔會cap 6mbps?

師兄,其實部eye3 有乜用?我裝左都放埋左一邊,佢送部平板又慢到死

我係用兩條光纖,eye3有5m 左右

師兄,其實部eye3 有乜用?我裝左都放埋左一邊,佢送部平板又慢到死

我係用兩條光纖,eye3有5m 左右 ...
hahakei 發表於 2018-1-24 00:47

我屋企人拎來睇片...

我想問下當我屋企本身有用網上行光纖上網,當裝左eye3後,唔同安裝方法下:

1. 如果係同一條光纖,一部hg8 ...
skydreamer888 發表於 2018-1-24 00:11

1,2冇限速度,視乎你個上網或wifi樽頸位
1.會比較快,接收能力較好
2.任何裝置都連到
3.正常係2-3m

回覆 2# hahakei

送三星Tab唔差

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

8吋果部較新,2017年下半年出
10吋果部2016年面世

8吋果部較新,2017年下半年出
10吋果部2016年面世
rhino 發表於 2018-1-24 12:31

我選左用佢聯想果部,後悔

我選左用佢聯想果部,後悔
hahakei 發表於 2018-1-24 12:50

聨想外蜆觀唔差吖。 出咗乜嘢事?

聨想外蜆觀唔差吖。 出咗乜嘢事?
rhino 發表於 2018-1-24 13:15

升左上6.0, 順左少少