[測試] 搶野...搶試Cat. 6A

從朋友搶得條Cat. 6A,深圳公司試用

上網仄下Cat. 6A乜料,原來係用於10Gbase-T傳輸速度

今晚會在家中試,並且家中網速在下週一凌晨提速,由500Mbps上1000Mbps,正好一試...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁短, Cat5e同Cat7都冇分別咁濟啦
仲要1000M, Cat6a根本徒料

回覆 2# KinChungE

我都係咁講,朋友話下週俾條15m我試

我話唔還嫁...

另:深圳本地及連香港速度測試

回覆  KinChungE

我都係咁講,朋友話下週俾條15m我試

我話唔還嫁...

另:深圳本地及連香港速度 ...
mig33 發表於 2018-2-2 17:10

你唔係test 100M長+10gbe既話係冇意思囉

不過早兩年公司做cabling時試過, 70m落patch panel後兩邊用cat6 patch cord出terminal都足10g

無100米距離好難試到分別

via HKEPC Reader for Android

200m都可以提供,但要俾錢

佢見我無聊,又俾個透明殼USB3.0我玩

"家中網速在下週一凌晨提速,由500Mbps上1000Mbps,正好一試"

Even a Cat 5E cable is capable of handling such "upgrade".

"家中網速在下週一凌晨提速,由500Mbps上1000Mbps,正好一試"

Even a Cat 5E cable is capable of handlin ...
alanh999 發表於 2-2-2018 07:00 PM

咁朋友俾我試,應該唔會差過Cat. 5e卦

屋企用緊Cat. 7
做咗三次Speed Test

換上Cat. 6A
又做三次