[操作疑難] 想買隻pocket wifi在香港用 (for tablet)

大家好,
我最近買左部surface pro, 所以想買隻wifi蛋+sim卡 for部機.

平時都係上下facebook, 有時打下lol咁
用量應該唔大..

請問有邊隻pocket wifi同邊張sim會比較好同抵用?

本人對呢d咩都唔識, 請指教, thanks

via HKEPC Reader for Android

紫米出品的 4G 隨身路由器 (MF855)
數碼通網店 試過賣 $299

紫米出品的 4G 隨身路由器  MF885 (新款)
小米香港官網 $529

有人話易壞  我舊款暫時無事

回復 2 #士碌架

紫米好似比較厚.. 有冇d薄身d ge推介?

回復 士碌架

紫米好似比較厚.. 有冇d薄身d ge推介?

hAyG 發表於 2018-2-14 07:02

細舊就有,越薄電越細,越短使用時間

HUAWEI E5577s-321 3000mAh電池 (12-18小時)
HUAWEI E5573-856 1500mAh電池 (6-8小時)

建意你買3000mAh個款,大約340人民幣,海外版水貨,不要升級固件
1500mAh個款,大約370人民幣,國內行貨
另購原裝電最平都要45-50一粒,低過此價錢都唔係原裝電,最好同時問賣家有無原裝電賣

叉滿一粒3000mAh,最少都要4個鐘,如果你有兩粒電,可以買個座充分開用
淨座充減價時最平見過20-21蚊
https://detail.tmall.com/item.ht ... amp;_u=t2dmg8j26111

細舊就有,越薄電越細,越短使用時間

HUAWEI E5577s-321 3000mAh電池 (12-18小時)
HUAWEI E5573-856 15 ...
7喜 發表於 2018-2-14 12:25

pocket wifi如在taobao買有冇問題?

pocket wifi如在taobao買有冇問題?

hAyG 發表於 2018-2-17 15:12

TB買,一定有好多問題:
無保養,
要自己搞得好清楚,支援乜野制式 / 頻道等等,電用幾耐,原裝定破解軟件,
要用人仔,貴咗,
用支付寶俾錢,收手續費,
安排送貨落香港,收貨等等等等。

PS: 買過三隻蛋,都系TB

家有舊手機可以用黎當蛋用,至少用住先睇下夠唔夠用再決定

TB買,一定有好多問題:
無保養,
要自己搞得好清楚,支援乜野制式 / 頻道等等,電用幾耐,原裝定破解軟 ...
blkbd5 發表於 2018-2-17 19:46

好可惜我唔識睇咩制式....
咁我係咪應該係香港d鋪頭買

求其揾部收到香港4G嘅手機share出嚟已可以,起碼可以符合 "薄" 嘅要求。

求其揾部收到香港4G嘅手機share出嚟已可以,起碼可以符合 "薄" 嘅要求。
dcc2000 發表於 2018-2-18 15:36

最慘屋企冇呢d手機...
如果我買隻蛋, 係邊度買會多d選擇?