[操作疑難] 關於Asus RT-AC86U Ram問題

為何做完一次Time Machine個Ram長期高企,就算重新開機都無法釋放?
有無人知點樣放番D Ram出嚟
攪到而家個Router好遲鈍
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

為何做完一次Time Machine個Ram長期高企,就算重新開機都無法釋放?
有無人知點樣放番D Ram出嚟
攪到而 ...
sui 發表於 2018-2-12 12:22

reset all setting

你用插hdd落router做 TM?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

據講有bug,暫時未有新firmware fix前,要插隻USB手指或hard disk set virtual ram先正常。

reset all setting

你用插hdd落router做 TM?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone
sasini1 發表於 2018-2-12 13:47

係呀,有問題?

係呀,有問題?
sui 發表於 2018-2-12 14:37

我試完之後直接放棄!

先唔理loading問題...
淨係backup速度已經無法接受

macboolpro 直插usb hdd backup幾個鐘完成

用router要十幾個鐘

本來用意係所有野行cloud,但成效未如理想

據講有bug,暫時未有新firmware fix前,要插隻USB手指或hard disk set virtual ram先正常。 ...
hkwtongme 發表於 2018-2-12 14:36

呢句唔係好明hard disk set virtual ram先正常,有無教學?

我試完之後直接放棄!

先唔理loading問題...
淨係backup速度已經無法接受

macboolpro 直插usb hdd ...
sasini1 發表於 2018-2-12 15:23

我iMac Backup size約160GB用router都係用咗3-4個鐘,呢個反而我接受到。

呢句唔係好明hard disk set virtual ram先正常,有無教學?
sui 發表於 2018-2-12 16:10

要merlin firmware 行virtual memory program set USB 手指或者hard disk攞500M 左右做virutal memory,你不妨去Koolshare 個網站度睇睇,個度有教學。

回覆 8# hkwtongme

有冇link可以參考?

哇68U都咁真係買吾落手