求推薦8PORT ROUTER

部舊ROTER成日讀唔到個網路同成日會斷WIFI=壞左
個PORT位都唔夠用
請問有無8PORT的ROTER推薦?
屋企用緊1000M光纖
預算2000內
目前睇到RT-AC88U,請問仲有無其他推薦?

加8位 lan switch好
第時換機冇咁多限制

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

88u 系假8 port,其中1開4,同自己加隻switch一樣

姐係E+最好的方案係switch+ROTER?
咁有無D ROTER推薦?
最好無頻有2.4/5G
會用NAS行雙LAN
1000以內?

姐係E+最好的方案係switch+ROTER?
咁有無D ROTER推薦?
最好無頻有2.4/5G
會用NAS行雙LAN
1000以內? ...
qq396390978 發表於 2018-2-17 13:55

地方幾大,用咩plan
幾多部裝置?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

回覆 5# tszyan29

300尺左右地方
用緊1000M光纖
2*台機
2*筆電(1部行5G)
1*NAS
2*遊戲主機
5*手機
差唔多平時用開咁多

*Switch+ROTER預算係2000

回覆  tszyan29

300尺左右地方
用緊1000M光纖
2*台機
2*筆電(1部行5G)
1*NAS
2*遊戲主機
5*手機
差唔多平 ...
qq396390978 發表於 2018-2-17 15:11

平+新+效能:
1.淘寶水星sg-108鉄殼8port switch¥99(可以hk支拿寶迎新減$30)
國行ac86u,睇下仲有冇¥799

2.淘寶水星sg-108鉄殼8port switch¥99(可以hk支拿寶迎新減$30)
港行ac86u,有$50超市卷回,$1399

3.淘寶水星sg-108鉄殼8port switch¥99(可以hk支拿寶迎新減$30)
二手或全新r7000/ac68u,$450-$9xx

FortiWiFi 60D

平+新+效能:
1.淘寶水星sg-108鉄殼8port switch¥99(可以hk支拿寶迎新減$30)
國行ac86u,睇下仲有 ...
tszyan29 發表於 2018-2-17 17:36

國行ac86u => RMB 899 /999

國行ac86u => RMB 899 /999
blkbd5 發表於 2018-2-17 19:34

我之前跟師兄喺¥849嗰間買,可以試傾¥799