[操作疑難] 考慮緊轉唔轉smt1000M上網

本身用緊網上行500M連佢個路由器,3百幾,用左幾年,續約都係減幾十蚊比我,所以想轉SMT,SMT1000M都係136好似,想問兩者用落分別大唔大,我主要打機,對呢方面唔係太識,唔該Ching們!

via HKEPC Reader for Android

如果返大陸嘅話,可能會慢左

如果返大陸嘅話,可能會慢左
st1000 發表於 2018-2-22 13:23

係屋企寬頻,唔係手機!

係屋企寬頻,唔係手機!

jason060188 發表於 2018-2-22 13:46

佢意思係 smt (hkbn) 連線返大陸會慢過 pccw
如果你隻 game 要連大陸 server 就會慢左

係屋企寬頻,唔係手機!

jason060188 發表於 2018-2-22 13:46

如果你有d tvbox 睇戲/電視 係大陸server嘅,或者開vpn server 翻牆用, PCCW 會快d

本身PCCW收$3xx的話, 你反如要諗下你果度有冇SMT/HKBN覆蓋
照計有SMT/HKBN的話, PCCW好少仲收咁貴

佢意思係 smt (hkbn) 連線返大陸會慢過 pccw
如果你隻 game 要連大陸 server 就會慢左 ...
觀星是答案 發表於 2018-2-22 14:12

哦,明白,唔洗連返大陸,玩緊全境

本身PCCW收$3xx的話, 你反如要諗下你果度有冇SMT/HKBN覆蓋
照計有SMT/HKBN的話, PCCW好少仲收咁貴 ...
KinChungE 發表於 2018-2-22 14:45

好,我去問下,唔該晒

回復 7 #jason060188

同pccw分別無價錢甘大,建議轉hkbn/smartone 500m or 1000m

我情況同你差唔多,我3月頭轉SMT 1000M