[操作疑難] 淘寶D AMP Cat7 cable信唔信得過? Cat7 夾有冇好介紹?

想買>50M黎鋪屋企但係問過哂黃金高登都無, 只係有賣patch好既賣,
淘寶D AMP Cat7 ¥5 左右一米信唔信得過呢/或者有冇其他brand好介紹?
Cat7夾都唔平要¥200-¥300個,有冇ching用過邊隻ok?

你叫佢印cat10都得

在高登買隻可靠嘅cat 5e線好過買埋啲山寨貨,屋企行1Gbps夠用有突,穿線打頭都容易好多。

在高登買隻可靠嘅cat 5e線好過買埋啲山寨貨,屋企行1Gbps夠用有突,穿線打頭都容易好多。 ...
ckshum 發表於 2018-2-26 04:36 PM

我行10Gbps & 我D線槽入面有電線我怕干擾大

inori 發表於 2018-2-26 16:40

行10Gbps就唔好淘寶啦, 真係佢寫咩都得... 去鴨記買CAT6啦

inori 發表於 2018-2-26 16:40

你要防範漏電就真. D regulation 要你分線槽主要係呢個原因.
Powerline 對 Twist Pair 影響其實不大, 因為個 interference 係幾乎對 twist pair 兩條芯係一樣o既, 透過 differential signal 本身就可以 reject 呢個 interference.

行10Gbps就唔好淘寶啦, 真係佢寫咩都得... 去鴨記買CAT6啦
macis 發表於 2018-2-26 16:44

呢個重要, 香港勝在有商品說明條例.

咁驚用 STP / fiber 算

via HKEPC Reader for Android

RS

via HKEPC Reader for Android

macis 發表於 2018-2-26 04:44 PM

想行10G 去華X/集X/博X啦 x2
散剪冇AMP是但MMM又好乜大牌子都好
好過淘完唔足速斷斷下先後悔