新樓穿唔到線會係咩問題同點解決

啱啱有朋友收咗新樓, 我咪幫拉上網線, 但係幾間房中間都係穿唔到, 明明一路都好順暢, 係離插座位對上半米距離就穿唔到, 會係咩問題同點解決

via HKEPC Reader for Android

啱啱有朋友收咗新樓, 我咪幫拉上網線, 但係幾間房中間都係穿唔到, 明明一路都好順暢, 係離插座位對上半 ...
hspc 發表於 2018-3-4 15:31

有石屎塞住?有無用穿線帶?

你用邊隻穿線帶?紅黑扭紋穿線帶可過 4 個曲,普通螢光穿線帶只可過3  個曲,自己計計數條喉有幾多個曲

有石屎塞住?有無用穿線帶?
dennix 發表於 2018-3-4 16:12

垂直都會塞?

回復 3 #tomchen

唔係曲位塞, 係垂直塞, 聽到聲知邊個位塞住

你用邊隻穿線帶?紅黑扭紋穿線帶可過 4 個曲,普通螢光穿線帶只可過3  個曲,自己計計數條喉有幾多個曲 ...
tomchen 發表於 2018-3-4 17:37

我掉轉插位穿, 都係同一個位塞住, 塞住個位係插座向上垂直半米

回覆 5# hspc

有可能係駁喉裝唔緊,撞甩左。你試下係果個位邊推邊轉條穿帶。或者樓上有師兄講,可能入面有石都唔定。有時d石仔會咁樣卡住

回覆  hspc

有可能係駁喉裝唔緊,撞甩左。你試下係果個位邊推邊轉條穿帶。或者樓上有師兄講,可能入 ...
andy032412 發表於 2018-3-4 19:15

兩邊都撞咗好耐, 一粒石都無跌落黎

兩邊都撞咗好耐, 一粒石都無跌落黎

hspc 發表於 2018-3-4 20:20

條喉原本條舊線呢?幾間房都咁就奇,有冇過路箱收埋左?

條喉原本條舊線呢?幾間房都咁就奇,有冇過路箱收埋左?
tomchen 發表於 2018-3-4 20:24

舊線拉到