第一次買 hardware 裝 pfSense,買大左做左七仔
RCHK 發表於 2018-10-3 16:07

行 i7 + 8GB Ram 既 pfsense 可以玩好多野都唔吃力
我用 Celeron 1037U + 2GB Ram 都已經夠晒玩

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 101# 觀星是答案
係,IPSec VPN 十個 users,pfBlockerNG,加多隻尤魚,CPU loading 成日都係得幾個 %
8GB RAM 可以做大隻尤魚

公司用緊 i3-4010U,OpenVPN site to site,pfBlockerNG,加多隻尤魚,CPU 都好遊閒

淘 AC66ub1 刷 AC68 X2 行Aimesh

關事 , 放高 d
另外 ,WiFi 訊號 係屋入邊收到晒已經夠
觀星是答案 發表於 2018-10-3 09:45

唔該哂師兄,請問有無話幾高較好?
高過200CM 又唔唔會太高,因為我個位都二邊選擇, 一係放地下,一係就放到200cm 高

唔該哂師兄,請問有無話幾高較好?
高過200CM 又唔唔會太高,因為我個位都二邊選擇, 一係放地下,一係就放到2 ...
uhang 發表於 2018-10-3 22:03

2 米 , 櫃頂無問題

其實是有人用UBNT router 的... 遲早咬牙換埋 switch...!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 106# jon
整齊清楚

回復 106 #jon

換埋一Set用unifi嘅switch

via HKEPC Reader for Android

其實是有人用UBNT router 的... 遲早咬牙換埋 switch...!
jon 發表於 2018-10-3 22:45

整齊過我公司

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

我手上2只Buffalo wzr-hp-g300nh 仍健在, 好襟用
1203ben 發表於 2018-10-3 09:39

Buffalo 唔Flash , 其實佢個firmware 是有問題, 依家連最新的openwrt 都有upgrade, 真系有排用