網上爬隻月租router掂唔掂?

口快快同sales講話ok, $8 一個月 月租, AC1750?

via HKEPC Reader for Android

口快快同sales講話ok, $8 一個月 月租, AC1750?

louisfly 發表於 2018-12-28 15:46

$8 X 24月 = $192

如果係額外提供router (唔係光纖機連wifi 2合1機)﹐你又需要買router﹐對router沒有太大需求(eg. FTP/HTTP......)﹐唔會全天候大量data流通(eg. BT/FTP.....)﹐都值得每月多付$8的。
即使你要4年合約﹐都唔需要 $400﹐你自己出街買唔到。

重點係隻router有問題﹐你只需要call師夫上門換。
如有經常大量data﹐睇下PCCW比什麼router給你﹐如果係高檔model 就無問題。如果無講明﹐就最好自己出街買隻高檔router﹐減少router處理能力不足的情況出現。

不過﹐如果係光纖+wifi 2合1 機﹐自己出街買router好過。

都要睇你用何種plan, 通常係 linksys EA8300, linksys 32x, netgear r8000, asus ac5300 呢幾款

$8 X 24月 = $192

如果係額外提供router (唔係光纖機連wifi 2合1機)﹐你又需要買router﹐對router ...
peter_chan 發表於 2018-12-28 17:30

THX, BT野好小, 主要係多Device connect, 平時要三部平版, 四部手機連個WIFI, 驚個wifi 唔稳定.  依家用小米router唔多稳定, 成日斷.

cs有冇同你講揀咗咩router?

而家咁平?

louisfly 發表於 2018-12-28 15:46

$8 一個月超級抵喎. 但係乜嘢 Model?  ( 我估係 光纖+wifi 2合1 ).......

都要睇你用何種plan, 通常係 linksys EA8300, linksys 32x, netgear r8000, asus ac5300 呢幾款 ...
tong6388 發表於 2018-12-28 19:41

個D唔止8蚊個月.

$8 應該係 8045Q 新入伙優惠
平平地用都ok