用緊PCCW既你有冇發現琴日開始連去AWS亞洲都勁高LATENCY

traceroute睇唔知點解去左美國先返新加坡/日本
成150-180ms latency
pccw唔知搞咩野

AWS Tokyo  環遊世界

AWS Osaka

AWS Tokyo  環遊世界

AWS Osaka
9412 發表於 2019-1-14 00:59

c hung, 請問聲你個係乜software?thz

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

我唔係連AWS, 但係打機連日本server 都成18x ping, 用左VPN個connection 正常返, 我估佢node有問題...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

(講笑) "PCCVV"唔想俾"AVVS"搶雲端生意做?  
又或者"AVVS"放山埃,打擊"PCCVV"生意? (/講笑)  

我唔係連AWS, 但係打機連日本server 都成18x ping, 用左VPN個connection 正常返, 我估佢node有問題... ...
hamsterspeed 發表於 14-1-2019 09:51

唔係話打機有另外一個plan係特別低ping time 咩?聽過但唔知仲有無sell
    專登整慢你?

其實打機神線.
可吾可以 PING 韓國低過50 , 日本低過30?

打CSGO直連日本90延遲....
用CSGO CDN得60幾...

打機瘟神線真係...