不能使用Google Drive?

其實又唔可以話完全不能使用嘅。
Windows 7有裝Google Drive,放係入面嘅嘢,佢都識得自動同步上去。

但係今日用網頁登入Google Drive,唸住用網頁版Upload啲大件嘢,就出現咗以下嘅問題︰

佢登入正常。
但係只係見到個主界面。
之後無論你係Click入去啲Folder或者係想新開一個Folder,佢都只會顯示「正在操作」,但永遠不會完成。

屋企網絡係HKBN,試咗兩部唔同嘅電腦,結果都一樣;
另外亦試過使用HGC網絡嘅另一部電腦,操作則完全正常。

即係呢個係HKBN嘅問題?請問有冇使用HKBN嘅師兄同我有同一樣嘅問題呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實又唔可以話完全不能使用嘅。
Windows 7有裝Google Drive,放係入面嘅嘢,佢都識得自動同步上去。

但係 ...
mdws2002 發表於 2019-2-2 05:40

所謂大件嘢?

會唔會大過剩余空間先?

仲有就係網頁版不嬲都廢廢地

我會用軟件

例如 goodsync 嚟同步

換瀏覽器試下

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

所謂大件嘢?

會唔會大過剩余空間先?

仲有就係網頁版不嬲都廢廢地

我會用軟件

例如 goodsync  ...
kofz 發表於 2019-2-2 07:30

肯定唔會大過6GB。
而且個問題係我入個folder都入唔到。

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

換瀏覽器試下

傑洛 發表於 2019-2-2 11:23

瀏覽器同機都已經試咗,同一情況。

回覆 1# mdws2002

Router  block 咗Google Drive?

直駁ok?

回覆  mdws2002

Router  block 咗Google Drive?
回憶是很痛苦 發表於 2019-2-2 14:52

Router我應該無特別Block到嘢,除非佢預設係有嘢,但應該無。

直駁ok?
new68u 發表於 2019-2-2 15:34

呢個太大工程,比較難試。

回覆 8# mdws2002

手機又入唔入到?