[操作疑難] 有無人同我一樣...用wifi時睇唔到facebook回覆內容....但一轉返4G就得

已經發生左近幾個月.....用緊網上行1000M...router 係AC68U已經更新到最新的firmware....用手機上網睇facebook時睇到標題,圖片或影片..就係睇唔到回覆.....唔知點解咁....我記得早前都無事.....有無朋友同我一樣???定個router壞左??

已經發生左近幾個月.....用緊網上行1000M...router 係AC68U已經更新到最新的firmware....用手機上網睇faceb ...
ttboy-max 發表於 2019-2-7 11:37

個 ISP 壞左, 轉第二間寬頻公司應該可以解決

可以試下將個 DNS 轉 8.8.4.4 或者 1.1.1.1 先

可以試下將個 DNS 轉 8.8.4.4 或者 1.1.1.1 先 ...
觀星是答案 發表於 2019-2-7 11:44

咁大問題....應該好多人同我一樣....網上行唔知架咩?

嚴格黎講.....load圖或片都要好耐.....但一轉返4G就即睇到

ttboy-max 發表於 2019-2-7 12:14

網上行知唔知我就唔知啦
可能知都扮唔知

不過呢度有好多用網上行既師兄 , 呢排都問左好多呢類奇怪問題

ttboy-max 發表於 2019-2-7 12:14

呢類問題係呢度被問過唔知幾多次,差唔多週經咁濟。
你俾幾多錢PXXW丫?冇千千聲佢點會睬你(哋)?

當睇回覆時....會load好耐.....之後就會顯示"離線時撰寫回應"........

可以試下將個 DNS 轉 8.8.4.4 或者 1.1.1.1 先 ...
觀星是答案 發表於 2019-2-7 11:44

isp壞定係isp default個dns壞?

我系上大陸網試过,一轉4G又得

via HKEPC Reader for Android

我都係咁,轉左dns冇事,netvigator個DNS問題?