[教學] 有冇人兩年前(2017年)同PCCW簽左寬頻新約?

PCCW張約應該係24個月. 當時最少會送三樣禮物, 1年免費Sim, 1個Rasonic多功能煮食鍋, 同免費6個月. 但我發現原來好多人多唔記得/唔清楚, 免費6個月係要完成合約後先會有, 即係免第25-30個月. 如果係合約到期前就續約, 會冇左免費6個月. 所以提提大家記得check清楚現有合約先決定續唔續約. 我現在500M $138個月, 6個月成$828.  

PCCW張約應該係24個月. 當時最少會送三樣禮物, 1年免費Sim, 1個Rasonic多功能煮食鍋, 同免費6個月. 但我發 ...
Thermo 發表於 2019-3-4 14:50

以前食過500m 轉1000m
24月1年sim無免費月
我玩左一年半,賠錢半年
轉新合約1000m 1500超市
198x24 免六個月
86一個月

貼埋張條款比大家參考.
另外重有樣古惑野, 佢送個"網上得安全上網軟件", 合約期內免費, 但合約期過後要收費.
即係免費6個月期間(第25-30個月), 如果唔打上去停上網軟件, 有機會收你$48個月.  呢樣真係好伏, 好多人同我一樣, 就算送都冇用過.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我玩左一年半,賠錢半年
198x24 免 ...
hkmand001 發表於 2019-3-4 15:04

最好就一開始唔好申請用

我玩左一年半,賠錢半年
198x24 免 ...
hkmand001 發表於 2019-3-4 15:04

你最好睇清楚免6個月係合約期內定合約期後.
否則會變成: ($198x24 - $1500) /30 = $108.4

你最好睇清楚免6個月係合約期內定合約期後.
否則會變成: ($198x24 - $1500) /30 = $108.4 ...
Thermo 發表於 2019-3-4 15:17

分開月份
已經減左。不過有防毒
Pk了,叫左唔好比又比
App見到計劃有包防毒,每一個月都有