裝修 cat6 線 疑問

黎緊屋企就要裝修, 想買amp cat6 線,
揾過好多間都要一箱305m咁買, 有無地方有得買散剪又信得過。

要可靠﹐來來去去都係深水埗2間﹐博記同華記。

回覆 1# ngotmf

可以睇下有冇3M 線散賣, 100 米咁上下, 質素都相當唔錯

PS: 華輝話有100M 裝
http://www.wecl.com.hk/tchi/promotion/EDM/20131002_3M/index.html

AMP 一箱1000元+35
100米成屋裝修,夠裝二次
買C羅德或3M
100M 都係三百幾

但留意CAT6入面有條骨
強弱電,LAN同TV可以同一條喉,但唔可以同電同一條(最好)

一條喉有三條CAT6好盡下
其實應該用CAT5E
穿喉易穿好多

AMP 一箱1000元+35
100米成屋裝修,夠裝二次
買C羅德或3M
100M 都係三百幾

但留意CAT6入面有條骨
強弱電, ...
csysimon 發表於 2019-3-7 15:53

我裝修師傅 幫我20mm喉拉左三條 AMP Cat6, 我當初叫佢用 25mm喉,佢話唔洗,而佢又真係 20mm喉拉左3條 Cat6...

自己學剪啦,我都喺上淘寶買20蚊剪線器

睇用途,樓主有無需要用10GB,除左線本身難夾仲要夾其他device行10Gb

回覆  ngotmf

可以睇下有冇3M 線散賣, 100 米咁上下, 質素都相當唔錯

PS: 華輝話有100M 裝
...
marcochl 發表於 2019-3-7 14:38

我直頭用緊呢隻
咩都唔識
諗住搵平野就買左呢隻比裝修c fu穿
個c fu仲話係cheap野
佢自己有箱唔知咩牌子既cat5定cat5e線可以免費跟埋比我
不過我冇用到

成盒買啦, 又唔係好貴.

黎緊屋企就要裝修, 想買amp cat6 線,
揾過好多間都要一箱305m咁買, 有無地方有得買散剪又信得過。 ...
ngotmf 發表於 2019-3-6 15:40

睇用途,樓主有無需要用10GB,除左線本身難夾仲要夾其他device行10Gb
vista999999 發表於 2019-3-7 17:54

100米$300,唔CHEAP,唔知我唔識定我唔識