有hkbn寬頻 smt寬頻 但無cmhk 寬頻

明玩野
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有乜咁奇怪,用哂port咪冇囉。我smt都等成年先有free port出嚟。

有乜咁奇怪,用哂port咪冇囉。我smt都等成年先有free port出嚟。
new68u 發表於 2019-3-15 10:42

無PORT 同無覆蓋是兩件事

乜彎豪庭,2n西?

leewe 發表於 2019-3-18 08:36

HKBN 有唔代表其他2間有,其他2間有D有,有D無,一D唔奇
你可以試去舖申請,有可能有但網頁未更新

只能說 SMT 同 CMHK 租用既 HKBN服務不同級別吧 .

CMHK 1000M $108

via HKEPC Reader for Android

只能說 SMT 同 CMHK 租用既 HKBN服務不同級別吧 .
freefdhk 發表於 2019-3-18 10:03

其實一樣,但CM最平

leewe 發表於 2019-3-18 08:36

係架, 你網上去check , 無FREE PORT 係會即時覆你係無覆蓋, 你真有心申請, 可直接揾企街或鋪頭排隊等有吉PORT

本人個案:
1月初Check過想安裝地址CMHK有100/500/1000M揀
(無聊Check埋SMT/HKBN都有齊)

2月初交完HKT Cut Form再Check CMHK就得返100M揀
(SMT/HKBN都係一樣得返100M)

致電CMHK光纖寬頻查詢話暫時冇光纖位,可留電話一有位就通知!
(問過客服話:我自己上官網Check覆蓋或佢幫你查結果都係一樣的)

3月中收到CMHK光纖寬頻客服回覆話安裝大廈有光纖位,問我樓層,
我話33/F,佢話而家得1~20/F有光纖位!!!
(我Check過SMT/HKBN結果同客服吻合)

依我Case推論,如果輸入地址得100M揀,即係有覆蓋暫時冇光纖位,
要等其他人release或HKBN提升加位!

樓主個Case CMHK連100M都冇/完全冇覆蓋,SMT/HKBN就有光纖位,
估計CMHK同HKBN嗰個屋苑租線仍未合作/商討中。。。

(PS.:有興趣安裝CMHK 1000M的Ching,Check過有光纖位的話可以先登記留位,
安裝期限前再慢慢考慮。。。利申:HKT4月初到期,已續約1000M)