[操作疑難] 想問一問NETGEAR Orbi RBK20

想請問下如果一間細細幾最多30個device 既辦公室用一對NETGEAR Orbi RBK20,有冇咩大問題?

如果30部機都係上下網 睇下email  夠用la

應該係15部電腦,15個電話咁

唔打機唔應該問題不大, 不過如果諗住office用, 可以考慮RBK50, 貴DD

預鬆D揀RBK50好D~
除非預左限速先揀RBK20

30個device 點算細

plc1222 發表於 2019-3-28 14:11

公司連接30個devices其實真係好細,我兩公婆自住都連接咗差不多50個devices

via HKEPC Reader for Android

公司連接30個devices其實真係好細,我兩公婆自住都連接咗差不多50個devices

via HKEPC Reader for Andro ...
tcmchan 發表於 2019-3-28 17:28

30 device 即係最少都25個USER PC 幾部PRINTER 唔算細啦

plc1222 發表於 2019-3-28 14:11

兩個公婆自住但一定係好多對手的了.
求解答一下2個人點樣有咁多個device. (唔係同一時間既話就不用提了)

兩個公婆自住但一定係好多對手的了.
求解答一下2個人點樣有咁多個device. (唔係同一時間既話就不用提 ...
basarawong 發表於 2019-4-2 17:30

手機/平板/電腦/media player/TV/影音器材/喇叭/全屋燈掣/各樣燈飾/智能插座/電飯煲/熱水機/NAS/鬧鐘/時鐘/printer/etc,全部都係同一時間7x24 on-line,玩智能家居真係好易加下加下就過百個IP

via HKEPC Reader for Android