唔知關唔關事,不過問一問,大埔唐樓裝左PCCW光纖盒之後淨擺超過年半都未有拉埋街線,其實會唔會有時間表大約幾時先會提供到服務,問過業主法團話裝完個盒冇新消息。Thanks。

有冇ching有網上行1000m續約送二千五百蚊超市禮券?求sales電話,請PM!

via HKEPC Reader for Android ...
lwlbanana 發表於 2019-4-14 21:47

求PM +1

係NETVIGATOR同DMIT有仇口
定係我人品唔好?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢幾天youtube好似死下死下

係NETVIGATOR同DMIT有仇口
定係我人品唔好?
TH30 發表於 2019-4-15 20:25

PCCW 500Mbps

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

PCCW 500Mbps
via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)
日本和牛 發表於 2019-4-15 09:01 PM

SERVER你選QTS和DMIT差別大嗎?

回覆 9# lwlbanana
今日網上行打黎話得$1,500惠康券,已交cut form

SERVER你選QTS和DMIT差別大嗎?
TH30 發表於 2019-4-15 22:43

想問下上門維修係咪外判黎?

上個月屋企 部華為 光纖機 試過唔著,關左一排著番
尋晚又試過pon閃勁耐都唔長著,開關左無數次後 先長著囉到ip
打上去約左今日整 自己無時間睇交比屋企人

點知上黎位大叔
唔知頭唔知路,試又無點試話著到而家通喎
出去睇完番黎話再試上網 (叫個客自己試)

上得慢就話d 線客自己夾緊係差 要機夾先會靚 (pccw 完全唔會出人手夾既線?唔會吉面板?)

成個過程 無囉用自己機自己線試 就算 求其過以前勁多

咩都無換 話執過出面d 線,試都無點試就簽單走。 好趕食飯咁

想問下上門維修係咪外判黎?

上個月屋企 部華為 光纖機 試過唔著,關左一排著番
尋晚又試過pon閃勁耐都唔 ...
rfdingo 發表於 2019-4-16 14:06

唔好玩啦......光纖一般人唔會自己夾,要買TESTING用的器材好貴.好明顯條友有問題

如果只係話CAT5E/6的話,除非本身條線有問題,否則自己夾8芯一定比面機夾好(出面未必比到8芯比你)

我之前星期5都係POM燈狂閃,拿唔到IP,最後要重新整個光纖頭,打去PCCW RESET個PON先得.....