突然出現超多的"長效種子" ?

HI 各位高手,

我用BT 下載檔案,
幾乎2晚DOWNLOAD 也沒什麼種子, 間中 50KB/秒,  但大部份時間都是 0 KB

但剛才突然出現超過20個以上 "長效種子" (100% 的那種), 升到4-6MB/秒

但保持了30秒, 又突然斷晒,
變回沒什麼種子的情況,

請問是是什麼原因呢?
還是被什麼東西 限制住呢?
我如何可以長期連接長效種子 呢?

NETGEAR R7000P ,
HKBN 1000MB,
BITCOMIT 1.56

請各位高手再提示一下~~~

HI 各位高手,

我用BT 下載檔案,
幾乎2晚DOWNLOAD 也沒什麼種子, 間中 50KB/秒,  但大部份時間都是 0 KB

...
piano0083 發表於 2019-4-13 21:02

試下唔用 BITCOMIT 就最好

試下唔用 BITCOMIT 就最好
kofz 發表於 2019-4-13 21:44

師兄~~
有咩好介紹 ?

師兄~~
有咩好介紹 ?
piano0083 發表於 2019-4-14 00:26

qBittorrent/Transmission

都唔錯

µTorrent 新版越來越多廣告

用舊版仲好

我而家主力 pt

交比 nas

Bt基本上好少 down

交比 115 離線

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

長效種子係BITCOMET獨有
如果佢都冇速證明你個係死種...靠長效吊命
可以轉用迅雷...

可以轉用迅雷... ...
樹下乘涼 發表於 2019-4-14 08:02

真係斷種

可以試下115/百度/迅雷既離線服務

可以轉用迅雷... ...
樹下乘涼 發表於 2019-4-14 08:02

所以有哩個功能先會比其他 bt client  ban

只對自家軟件"優化"

P2p嚟講根本就唔公平

所以有哩個功能先會比其他 bt client  ban

只對自家軟件"優化"

P2p嚟講根本就唔公平 ...
kofz 發表於 2019-4-14 11:43

我唔見有BT 軟件BAN佢....相反只知PT BAN曬..
好似係全球唯一一個好用既64位BT軟件..其他果D寫得好垃圾
唔係冇64位就係有RAM上限...再唔係連線數好差...

始終真係冇BITCOMET咁好洗好用..

試轉回1.54版 應該有驚喜

我就用1.55/1.56速度不理想()

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

真係斷種

可以試下115/百度/迅雷既離線服務
kofz 發表於 2019-4-14 11:41

百度好多時都話侵權, 唔俾DOWN......