咁就奇怪,唔知點解佢開ching 個價(er-x) 咁平,仲直接俾港紙價!我幾次quote 價,都唔成功, 無交易過!W ...
556556bt 發表於 2019-4-28 20:26

油塘 係咪ed? ,我上次淘問佢有無得hk油塘 囉,佢話香港倉只做批發=.=

油塘 係咪ed? ,我上次淘問佢有無得hk油塘 囉,佢話香港倉只做批發=.=
rfdingo 發表於 2019-4-28 20:44

咁搞鬼?edc佢係大中華區個大艇喎!
可能我係直接email 問佢價,講明hk 提貨!

Hk 有電話,你可以同個亞姐講,叫佢幫你refer 問價。

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

咁搞鬼?edc佢係大中華區個大艇喎!
可能我係直接email 問佢價,講明hk 提貨!

Hk 有電話,你可以同個亞 ...
556556bt 發表於 2019-4-28 20:50

haha 咁我下次試下email問佢,可能淘淘問 旺旺唔方便咁答

haha 咁我下次試下email問佢,可能淘淘問 旺旺唔方便咁答
rfdingo 發表於 2019-4-28 20:52

唔奇.... 我第一次都係直接係佢website contact us form send enquiry...

剛入門, 買左隻RB4011取代ac86u
不過唔識set用唔盡佢D功能
keiya345 發表於 2019-4-28 01:33

可唔可以出個WIFI測試望下?
因為ROUTEROS唔支持MIMO...想知佢WIFI係點樣性能

最近都入左隻新出既CRS305 L3 switch當router用
對外isp行1000Mbps NAT內部就行10Gbps
blue01299 發表於 2019-4-28 03:21

呢隻 switch 出 internet 都可以有 1G 咁勁?

可唔可以出個WIFI測試望下?
因為ROUTEROS唔支持MIMO...想知佢WIFI係點樣性能 ...
樹下乘涼 發表於 2019-5-1 13:53

https://mikrotik.com/product/rb4011igs_5hacq2hnd_in

Wireless 5 GHz standards         802.11ac MU-MIMO

不過唔好對mikrotik 既router wifi期望太高(反正佢就係wifi唔係特好

*利申 以前自己隻rb751g 有d 電話連唔到/成日斷線,所以買ap 都買左uap ac pro無買mikrotik 自己個d

Mikrotik is not good at wifi so it's better to use 3rd party AP. You could buy a relatively cheap Mikrotik router, ideally no wifi function then add an AP to the setup so you can enjoy the advanced routing function of ROS and good wifi performance of dedicated AP.

Wireless 5 GHz standards         802.11ac MU-MIMO

不過唔好對mikrotik 既router wifi期望太高(反正 ...
rfdingo 發表於 2019-5-1 15:57

硬件係支持MIMO...但可惜係ROUTEROS(系統)唔支持..

回覆 55# 樹下乘涼

我只有平板同手機用WiFi, 唔知可以點