可能大家對熱嘅定義唔同,用得開心穩定就得
psphknxp 發表於 2019-5-15 19:48

之前ac68u D打手吹到辣手好似真係好熱咁
我未轉86之前用68都未試過咁嚴重
頂多咪叫熱少少....對熱既觀感有落差都唔會差咁遠啦
依家隻86直頭用暖黎形容添
不過學你果句~用得開心穩定好過

我都係用AC86U,初頭都擔心會好熱,但用落都唔覺得部機好熱,開咗十幾個鐘都只是微暖。
反而之前部TP-LIN ...
msko2003 發表於 2019-5-15 21:13

我未轉asus之前就係用tplink
仲要係C7轉舊版AC66U~明明同級兼放係同1個位但範圍,速度,耐用度都係asus好好多
講起熱諗返隻C7仲熱D添 大陸野真係信唔過 依家大陸仲要咁多野比政府監控更加唔會用

我未轉asus之前就係用tplink
仲要係C7轉舊版AC66U~明明同級兼放係同1個位但範圍,速度,耐用度 ...
脆辣雞腿包 發表於 2019-5-16 14:13

我由TP-LINK轉ASUS是真的遇到問題要解決。

我每朝早八點左右就開WiFi & modem電源,到晚上瞓覺前就息咗佢。

但每每到晚上食完飯後我老闆用蘋果iPAD睇劇時話成日會斷線,有時重新開WiFi & modem是可解決問題,有時就要等一陣先得,之後換AC86U後一天光晒嘜事都無!

買AC86U同時亦淘咗散熱風扇,但頭一個禮拜驚整花無得換機所以無痴個風扇就咁用,亦好留意AC86U是否好似傳說中咁熱,但實際開咗十幾個鐘都只係微暖,TP-LINK是熱啲。
我的AC86U是香港行貨不是淘的。

我由TP-LINK轉ASUS是真的遇到問題要解決。

我每朝早八點左右就開WiFi & modem電源,到晚上瞓覺前就息咗 ...
msko2003 發表於 2019-5-16 16:45

1, 你個case我冇遇過就唔知喇~因為個人覺得router同modem都係長著反而用得耐D
以前換果陣我係熄左modem 15mins>換router>開modem>set router 跟住長著到搬屋

2,所以話大陸野真係唔掂

睇來得AC86U, 可以選? 無其他更好的