- CMHK 租 HKBN 係全 HKBN 網絡,用 HKBN IP
- CMHK 租 i-cable 只係入屋嘅光纖,之後係返自己機樓出 Inter ...
prevelo 發表於 2019-5-12 22:54

咁用i-cable 出海呢家都好似係用CMI 出海, 其實咁樣同直接用CMHK 有無分別?? 另外有線無賣到光纖網絡,同CMHK 合作,但亦話CMHK 積極建設光纖網絡

回覆  林卓希

問過有線內部人,cmhk 應該係買左網絡,同時自己俾錢upgrade,所以先會用緊Cmhk ip ...
irisaa1124 發表於 2019-5-12 16:57

有線無賣網絡俾CMHK, 只係大家合作, I-CABLE 老細話CMHK 會自己鋪光纖入大廈(唔知係咪指住宅同商廈都係咁) 同駁有線網絡, 有線會有錢分, 我估到時可能有線/CMHK合作鋪好曬光纖入屋/廈後,有線會大搞商業同住宅寬頻,,有線呢家出海有人話係全經CMI, 所以我估有線應該會投資去改善本地光纖網,拍CMHK 搶客

咁用i-cable 出海呢家都好似係用CMI 出海, 其實咁樣同直接用CMHK 有無分別?? 另外有線無賣到光纖網絡,同C ...
chowegg 發表於 2019-5-15 18:40

i-cable 用CMI 後係唔係同CMHK 一樣網絡質素就唔知
但 i-cable 希特拉都 cut 唔到,仲用唔用佢就要自己諗啦

有線無賣網絡俾CMHK, 只係大家合作, I-CABLE 老細話CMHK 會自己鋪光纖入大廈(唔知係咪指住宅同商廈都係咁 ...
chowegg 發表於 2019-5-15 19:16

I-CABLE  正在縮皮 !  睇幾時拆骨.

i-cable 用CMI 後係唔係同CMHK 一樣網絡質素就唔知
但 i-cable 希特拉都 cut 唔到,仲用唔用佢就要自己諗 ...
prevelo 發表於 2019-5-15 19:25

打電話去攞張cut form 就得 !

請問可以拎到幾粒IP呢?

邊到有78 1000mb

回覆 47# csysimon

只係特選地址先有
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好X平

回覆 47# csysimon

晌邊度check 度? 中移動個官網?