請問各位,如果音響用嘅Switch,有咩好介紹?

via HKEPC Reader for Android
taingaukwai 發表於 2019-5-27 08:50

音響SWITCH 你買無風扇版,其他應該都冇咩特別

不過你音響SWITCH 係聲行SFP/光纖,
定係好似我公司咁用SWITCH CAT6黎做HDMI 信號一開幾?

山寨  tp-link?

我用緊呢隻 , 鐵殻 + 內置牛

very good
火B 發表於 2019/5/26 23:33

山寨  tp-link?
r320sc 發表於 2019-5-29 15:55

上面版友都有提過嘅 h3c .

回覆 2# trevorhk

想問問點解唔建議NETGEAR.

其實會唔會係hpe 收左Aruba 之後,變成納晒入Aruba。 但其實都以前Aruba 為主?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 ...
556556bt 發表於 2019-5-27 02:02

HPE 當時收購 Aruba 時, 其中一個協議係 Aruba 反收購晒 HPE Networking
所以你會見而家d野係一樣但用晒 Aruba 品牌

HPE 當時收購 Aruba 時, 其中一個協議係 Aruba 反收購晒 HPE Networking
所以你會見而家d野係一樣但用晒  ...
hklam 發表於 2019-5-30 01:40

呢個反而唔知,多謝c hing info. 即所有hpe networking 過晒Aruba.  一個brand 包晒wired wireless network 野。而h3c 又跟番原hpe switch 型號係大中華區賣?!

咁係香港應該選邊個brand 好?in terms of price, service?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

呢個反而唔知,多謝c hing info. 即所有hpe networking 過晒Aruba.  一個brand 包晒wired wireless netwo ...
556556bt 發表於 2019-5-30 10:08

家用/SOHO (unmanaged) switch我覺得可以隨便買,因為都差唔多
反而managed switch就真係要做下功課先

位置限制買個8 port router效果是否一樣?

位置限制買個8 port router效果是否一樣?
super8 發表於 2019-5-31 11:01

因住一個累全家喎

因住一個累全家喎
roytam1 發表於 2019-5-31 16:54

不明白