行光纖係唔係有modem?

回覆 21# sergeant

係
有modem

$68 有1000MB
安裝費 ~免費
ROUTER ~免費

免費概野永遠最貴

唔係遊行反政府唔駛驚
gl5900as 發表於 2019-7-30 11:44

我諗呢家用邊間都避唔到ga la~~
我都考慮用佢, 但我住o個度有線未有光纖入屋,同埋呢家CMHK 應該係租i-cable 光纖 駁自己定點??之前我個post 未得閒剛剛先睇曬,但已經無得留言><

請問 本身hkbn 仲有半年約....包括個電話, 可不可以申請定? (搵唔到電話問)

另想問 cmhk 個光纖和電話, 是 ...
linggo 發表於 2019-7-30 17:18

係用同一個盒出上網同電話,可以慳返一個插蘇位

唔係遊行反政府唔駛驚
gl5900as 發表於 2019-7-30 11:44 AM

成日發夢,反送中,有邊間推介?

回覆 24# chowegg

睇另一個貼, 講是 cmhk 收購左  icable 網絡, 所以用平價收客...68價係icable .. 過百蚊先係係 HKBN..
#  我處有 1000m 優惠, 但hkbn 個約, 仲有成半年.....

回覆 25# arrows

咁請問佢個電話, 是不是算是網絡電話?  即如關了個盒子, 會唔通....

(常常聽到 HKBN 班  sales 講...呢樣野...)

回覆  chowegg

睇另一個貼, 講是 cmhk 收購左  icable 網絡, 所以用平價收客...68價係icable .. 過 ...
linggo 發表於 2019-7-31 09:51

好似係咁
因為sales畀78offer我
但話無位裝
但我108offer就有位裝

應該2個用唔同網絡

回覆 29# 3Talk

我情況都似係...我問 hkbn 佢話我樓冇位提供 1000m, 但睇返  cmhk 用  icable 網, 就有位...