固網電話問題

是咁的, 用緊PCCX 既固網, 就黎完約, 俾個sales玩咗成個月, 又昆我咩都唔得只有貴plan可以用.
原本都諗住續, 後尾又搞到一鑊粥, 忽然醒起固網係唔係都可以轉台.
有以下問題:
1. 有邊間可以用銅線? 因為要冇電都用得.

2. 係唔係可以帶number 上台?

3. 如果冇約, 需唔需要通知舊台?

我呢幾年都轉左3台固網+上網
1. 我申請時都係要求停電都上到,雖然好耐無停過電未試過係咪真,但係電話線無經上網盒直出街。
2. 我都轉左唔係PCCW
3. 我記得嗰時唔洗,你搵第二間公司時問清楚實際

HGC 本地 hello 喂,$18/月,用手機 Apps 操作舊有 2 字 or 3 字頭固網電話,轉台要預早 1 個月處理。。。上網完美處理到,不用去門市,可以 12 個月約 or 24 個月約 (價錢一樣) ,有飛線,有來電顯示

我呢幾年都轉左3台固網+上網
1. 我申請時都係要求停電都上到,雖然好耐無停過電未試過係咪真,但係電話線無 ...
mop 發表於 2019-7-31 06:53 AM

ME TOO

pccw淨固網,續約價收$49/月

alex008 發表於 2019-7-31 16:58

要一輪討價還價,太浪費心血

via HKEPC Reader for Android

alex008 發表於 2019-7-31 16:58

頂佢, 只係sell 啲eye 3plan, 話佢網上啲plan只係幾十仍就推三推四. 而家諗諗吓最多唔用

HGC 本地 hello 喂,$18/月,用手機 Apps 操作舊有 2 字 or 3 字頭固網電話,轉台要預早 1 個月處理。。。 ...
hkjimmytam 發表於 2019-7-31 09:10

Are you talking about the new HGC 固網電話?