換左部AC86 接收好左

本身用AC86U 因家有900呎 用PCXW 1GB

本身用AC86U 因家有900呎 用PCXW 1GB 主人房成日收得1-2隔.....本來想SETUP MESH 但念念下都下轉ROUTER 試 ...
birdycarryme 發表於 2019-9-5 14:25

ching買咗幾錢?

ching買咗幾錢?
patklchung 發表於 2019-9-5 14:34

$1500 包送貨可LOOK CUT 官網訂

ax4用舊intel cpu, 要買就買ax8

via HKEPC Reader for Android

ax4用舊intel cpu, 要買就買ax8

via HKEPC Reader for Android
hahakei 發表於 2019-9-5 20:43

AX8 貴幾倍.....用住AX4 先
見貴3倍 但快小小 我入門玩住AX4 先

本身用AC86U 因家有900呎 用PCXW 1GB 主人房成日收得1-2隔.....本來想SETUP MESH 但念念下都下轉ROUTER 試 ...
birdycarryme 發表於 5/9/2019 14:25

我淨係知INTEL粒核勁做到10G流量
但真係估佢唔到  雙天線竟然好過3天線
係5G收得好左定2.4G?

我淨係知INTEL粒核勁做到10G流量
但真係估佢唔到  雙天線竟然好過3天線
係5G收得好左定2.4G? ...
akiro 發表於 2019-9-7 10:20

5G
但我認知唔係多天線就收得好或快

5G
但我認知唔係多天線就收得好或快
birdycarryme 發表於 7/9/2019 14:00

咁你可能可以幫你部 AC86U平反
因為5G 頻道 3X~4X 果D 通常係廢上廢  要選14X~15X 先係勁野
你可試下將 86U 5G SET做157頻道 咁可能就會勁過你隻AX4
因為點都睇唔到AX4有理由收得好過86U.....

$1090 包送貨可LOOK CUT 官網訂
birdycarryme 發表於 2019-9-5 05:27 PM

我都買了呢部
$1180再送100超巿券

只係由訊號超弱變做弱。

直接響弱訊號房加多個AP,即刻幾百Mbps都得啦。

WiFi antenna通常都兩至八支,要beamforming 起碼好似5G NR咁16T16R先開始明顯。